ColourPop senke, recenzija deset nijansi

12/21/2017


Danas ću vam predstaviti ColourPop, američki brend, koji se ne nalazi u slobodnoj prodaji, već se proizvodi naručuju preko njihovog oficijalnog sajta. Ukoliko ih pratite na instagramu, videćete da često imaju razne akcije na senke i ostale njihove proizvode, i to po izuzetnoj povoljnoj ceni. 
U današnjem postu upoznaću vas sa pojedinačnim senkama, koje su kupljene na akciji. 
U paketu je došlo 10 senki, po ceni sniženoj za 50%. Tj. iako tih 10 senki koštaju 50 dolara, plaćene su 25 dolara. Carina nije naplaćena, a proizvodi su stigli oko dve nedelje od trenutka poručivanja. Spakovane su u standarnoj, ColourPop kartonskoj kutiji, a zatim i svaka senka pojedinačno. 

Za Srbiju, besplatno slanje važi za kupovini iznad 50 dolara.

Da napomenem, senke sam pozajmila za slikanje i isprobavanje od jedne bliske osobe, nisam ih lično kupila.


Moji utisci: svaka nijansa senke je pakovana u plastičnu ambalažu, sa providnim poklopcem i senka sadrži 2,1 gr. Pakovanje je poprilično čvrsto, tako da i da padne, velika je verovatnoća da se neće polomiti. 
Po preporuci proizvođača senke se aplikuju na kapak prstom, sintetičkom četkicom, a neko kaže da se mogu naneti i beauty blenderom. Nanosila sam pojedine pljosnatom, sintetičkom četkicom, koju sam prethodno poprskala Art Deco-vim fiksatorom. Senke sa metalik efektom bolje se nanose prstom, nekada se više zadrže na prstu i nakon nanošenja na kapak, zbog čega sam obično senke nadogradila sintetičkom četkom (najprostijom, kineskom). 
Na dodir, senke su nežne, mekane, plišane teksture i ostaje trag na površini senke kada se aplikatorom prevuče preko njih. 

One koje imaju metalik efekat, nakon nanošenja mogu ostaviti šljokice i na podočnjacima, koje ne ostaju uporno jer se lako uklone. 

Mat senke koje mogu služiti kao prelazne, teže se blendaju. Više puta treba da se nanesu kako bi bile ujednačene. Tokom blendanja kao da se uhvate više na nekim delovima i treba vremena da se fino rasporede. Moja preporuka je da se sa njima šminkate, kada imate više vremena i strpljenja. 


Takođe, vremenom mat senke sa sitnim šljokicama postaju čvršće jer se polako isušuju, tako da se teže prikupe na četkici i ne ostavljaju zadovoljavajući pigment. Takav problem možete ublažiti Inglotovim Duralajnom.

Slede nijanse i utisci o svakoj ponaosob.


NOONTIDE: jedna od nijansi koja ostavlja zadovoljavajući efekat nakon aplikacije. Obično sam je nanosila prstom jer se bolje zahvati i na taj način ostvari najbolji efekat. I kao pojedinačna, dobro je primetna. U poređenju sa ostalih devet, ostvaruje najbolju pigmentaciju. Nakon aplikacije više ostavi osnovnu boju, zagasitu braon, a šljokice se nalaze po površini i mogu pasti na podočnjake. 

MIXED TAPE: predivna svetlo ljubičasto - siva nijansa sa sitnim šimerom. Najbolje se nanosi prstom, daje fin odsjaj preko kapka, tako da se može samostalno nanositi. Ukoliko se kombinuje sa još nekom nijansom, utopi se i njena pigmentovanost nije toliko primetna. 


GLOW: krem nijansa, spada u osnovne koja se može naneti na celi kapak ili ispod obrve. Plišana na dodir kada se pređe prstom i daje solidnu pigmentovanost za dnevni makeup, kada se nanosi sintetičkom četkicom. Prst po njoj ostavlja tragove. Solidna pigmentovanost za ovakvu nijansu. 


WATTLES: nijansa koja može služiti kao prelazna ili u kombinaciji sa malo jačom nijansom. Primetna je ako se nanosi na donji deo kapka i blenda sa još nekom nijansom. Solidna pigmentovanost, a nijansa spada u toplije sa sitnim šimerom. 

BLADE: zlatna nijansa sa krupnijim šljokicama, nalik Noontide senki. Dobra pigmentovanost, odlično se nanosi prstom, ali tako ne ostavlja pun efekat na kapku. Odlično se zahvati i četkicom, prethodno poprskanom fiksatorom. Četkica i prst ostavljaju tragove po njenoj površini. 

SLEDEĆIH PET NIJANSI.



CHEKKY: nijansa koja spada više u mat, sa po kojim sitnim šljokicama, koje se na svetlu presijavaju u narandžasto- zlatnu nijansu. Teže se nanosi bilo da je to prst ili četkica, suvlja je i teško se blenda. Pigmentovanost osrednja.

ROULETTE: crna senka, takođe sa sitnim srebrnim šljokicama koje se presijavaju na svetlu. Solidna pigmentovanost i lepo se blenda. Jedna od retkih crnih nijansi, koja ostavlja dovoljno vidljiv efekat i dobro se kombinuje, zadržavajući svoju pigmentaciju.

PARADOX: crvena, bordo nijansa sa sitnim šljokicama koje se presijavaju na toplu boju. Iako u pakovanju deluje da je pigmentovana i jaka, nažalost na kapku ne daje takav utisak. Lepo se blenda i kombinuje sa ostalim blagim nijansama. Na ruci možda nije toliko pugmentovana, kao kada se nanese četkicom na kapak.

CENTRAL PERK: ljubičasta nijansa sa sitnim roze šljokicama, divno se presijavaju u pakovanju. Od nje sam očekivala da će biti dobro pigmentovana, međutim osrednje je, ostavlja crvenu boju kada se nanese i potrebno je nadograđivati. Ona je na dodir mekana i ne trusi se.

BILL: predivna mat nijansa, između svetlo ljubičaste i sive, plišana je na dodir. Ukoliko je koristite kao prelaznu, teško se blenda, slabo zahvata četkicom i ostavlja nejednak efekat zbog čega je potrebno da se nadograđuje. Ne ostavlja dovoljno precizan efekat u kombinaciji sa jačom nijansom.


Krajnje mišljenje: ColourPop senke zaista imaju divne nijanse, primamljive kako izgledom, a uz to i pristupačnom cenom. Sledeći put kada bih lično kupovala, obratila bih pažnju na njihove palete senki (YES, PLEASE!), pojedinačne presovane senke i olovke/karmine koje dolaze u pakovanju od više komada. Rumenila imaju slabu ocenu, tako da možete da ih preskočite, dok su hajlajteri jako fini. 
Ovakve pojedinačne senke treba ispratiti više, gledati recenzije na youtubu i mišljenje, da li su zaista vredne tolike pažnje? Pojedine senke u ovoj recenziji, odrađene su u saradnji sa američkom youtuberkom, Ketrin Lights

Senke koje definitivno imaju više šimera su bolje pigmentovane, tako da i sa ostalim nijansama takvog sastava, verujem da nećete pogrešiti. Možda u kombinaciji sa NYX Jumbo Milk olovkom, ostvaruju bolju pigmentovanost.
Ne znam kako većini sa instagrama i youtuba, senke na ruci ispadnu tako pigmentovano i celom dužinom ujednačeno. Kod mene, senke na prstu imaju vrhunsku pigmentaciju, ali kada ih prevučem po ruci, sve to otpada za 50%.

Bitno je napomenuti, da se ColourPop kozmetika ne testira na životinjama, tako da ima sertifikat → cruelty free i vegan. 

Zanimljiv video kako se prave njihove senke, možete pogledati ovde.

Do sledećeg posta, veliki pozdrav! 



You Might Also Like

2 comments

  1. Volela bih samo da im je dizajn pakovanja drugaciji. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Central perk izgleda super, jako su popularne na YTu mada ih nisam nikada probala jer mi je dosta skupo da ih naručujem.

    ОдговориИзбриши

Subscribe