Četke za šminkanje i njihova primena

4/16/2012

       Da Vam odmah kažem, nisam profesionalni šminker ( iako bih volela da jesam i nadam se da ću i biti jednog dana ) , ali profesionalno cunjam po raznim YouTube kanalima, blogovima i sajtovima koji su u vezi sa šminkanjem i radom profesionalnih šminkerki, vec skoro dve godine, ako ne i više. Pomalo sam i naučila o svemu tome.
Danas ću Vam reći nešto o vrstama četki i njihovim primenama.
      Neko koristi raznovrsne četke prilikom šminkanja, neko ne. Postoji više oblika i veličina četki, kao i dlake od kojih su napravljene. Cene su raznovrsne, ali pravi kvalitet četki je obično veoma skup.

Za oči:
• Pored običnih, sundjerastih aplikatora koje dobijama uz skoro svaku senku koju kupimo, postoji i četka kratkih dlačica, obično pljosnatija i ona služi nanošenju boje preko celog kapka.


                                  

• Takođe postoji i ugaona četkica koja može služiti popunjavanju obrva ( obično od prirodne dlake ) senkom za obrve ili nanošenju ajlajnera ( četkica od sintetičke dlake ) u gel stanju. Još jedna koju ću pomenuti je četka koja miksuje ili stapa boje. Ona je mekanija.



      
• Olovka četka može biti za recimo nanošenje senke na donji kapak ili nanošenje senke tik uz gornje trepavice.

                                   


• Tanušna četkica za izvlačenje najpreciznijih linija na licu ili za nanošenje tečnog ajlajnera.

                               
• I još jedna, slična prethodnoj, samo savijena pri vrhu, daje ugao iz kog bolje pristupate oku, taćnije kapku.
                          

Za lice:
• Pljosnata četka, obično sintetičke dlake ( ne kažem da su sve iste ), koja po meni nije najbolja za nanošenje tečnog pudera ( imam je, na osnovu iskustva ovo govorim ) jer ne razmazuje puder dovoljno dobro kako bi ga koža upila, pak, drugima se dopada. Svakako, ukusi su različiti.




• Sledeća je tvor četka koja koristi manje proizvoda kako bi razmazala isti po licu. Efikasnija je, kažu stručnjaci, za korišćenje. Bodljikava je na krajevima.



                                        

• I poslednja vezana za tečni puder je takozvana četka za brušenje, koja utrljava puder u kožu jednako svuda i ne ostavlja lice flekavim. Mekanija je od tvor četke.




• Sledeća četkica je četkica za nanošenje korektora ispod očiju, oko nosa , da prekrijete neku bubuljicu ili neperfekciju na Vašem licu. Iste je ili slične dlake kao prva koju sam pomenula za nanošenje tečnog pudera, samo dosta manja.


                                 

• Četka za izvlačenje kontura obraza. Uglasta je i pufnasta, ali ne previše.



                                                    

• Četka za puder u prahu ( matiranje lica ) ili rumenilo može biti klasična pufnasta ( levo ) ili još pufnastija, takozvana Kabuki četka ( desno ).

                                            


• Jedna mala četka koja ume da bude vrlo korisna, je četkica s kojom možete sasvim precizno da oivičite ili obojite cele usne.
                                      


• Poslednja koju želim da pomenem je lepeza četka koja se koristi za četkanje senke koja je pala na donje kapke očiju prilikom nanošenja iste.



                                   

P.S. Postoje i razni češljići za raščešljavanje obrva kao sto je ovaj, koji na svom drugom kraju ima četkicu za popunjavanje obrva:



                                      

Vi zapravo možete koristiti četke kako Vama odgovaraju i za šta Vi mislite da treba. Kako kome prija.                            

(Kliknite na sliku kako biste je videli veću.)

Da li koristite četke kada se šminkate i koje? Mislite li da su sve ove četke neophodne?

Ako Vas još nešto interesujete i ako mislite da Vam ja u odgovoru mogu pomoći, pitajte.
Do sledećeg posta, uživajte...

You Might Also Like

0 comments

Subscribe