Nega kose: Silikonske kapi

4/20/2012

      Znate kako je onim cicama na TV reklamama kosa uvek sjajna i blistava? Meni nikad nije takva! Mislim, nikome nije. Ali negom kose možemo se približiti njihovom PhotoShop-u. Da, da. Danas ću Vam pričati ( pisati ) o silikonskim kapima.

Uopšteno o njima bi glasilo ovako:

Silikonska upotreba u proizvodima za kosu je raznolika, nalaze se u šamponima, maskama, serumima. Oni funkcionišu tako, da stvaraju tanak film , sloj, koji ima nekoliko funkcija: smanjuje mogućnost da kosa apsorbuje vlagu iz okoline, smanjuje gubitak vlažnosti iz unutrašnjeg delova kose, podmazuje površinu dlake tako da postaje glatka i lakše se češlja. Takođe, štite kosu od negativnih spoljnih uticaja i od mehaničkih oštećenja (češljanje, četkanje itd.) i time i dugoročno doprinose lepoti kose.

Silikonske kapi nisu sve fantastične i ne odgovaraju svakom tipu kose. Ako imate tanku kosu može se desiti da je silikonski serum oteža ili slepi i da vam kao posledica toga bude smanjen volumen, što ne želimo. Predstaviću Vam silikonske kapi koje Jovana i ja koristimo i za koje znamo da deluju. Jovana ima kovrdžavu kosu i kao takva po prirodi je suva, dok ja, druga Jovana, imam ravnu i rekla bih pomalo beživotnu.

Naše skromno mišljenje bi glasilo ovako:
Možete ih stavljati na mokru ali i na suvu kosu. Smatram da su do dve,tri 'kapi' sasvim dovoljne. Zavisi od toga 'kolika' Vam je kosa. Imali ekstremno suvu/masnu kosu ili ne, ne stavljajte ih skroz do temena i korena dlake!
Za moju slepljenu kosu koristim Advance Techniques silikonske kapi iz AVON-a. Saznala sam od tako raznih ljudi i u frizerskim salonima da se baš traže i koriste. Očigledno s razlogom. Nalaze se u staklenoj bočici s pumpicom u pakovanju od 30ml i cena im je ( standardna ) 610 rsd, dok ih na akcijama i raznim sniženjima možete naći i za 350 rsd. Prodaju se isključivo kataloški, da napomenem. Ovaj serum podpomaže da kosa bude svilenkasta i glatka, smiruje kosu koja štrči sa strane, daje sjaj i pritom možemo reći da je prilično lagan u poređenju sa nekim drugim silikonskim serumima, a što je najbitnije mogu ga koristiti svi tipovi kose. Mogu Vam reći da sam zadovoljna. Moja kosa je pre nekih devet, deset meseci poslednji put farbana i krajevi su prilično oštećeni, koliko god da se šišam. Ove silikonske kapi su mi koliko-toliko oporavile krajeve i ne deluju suvo.

                          

Jovana, 'pak za njenu neukrotivu kosu koristi silikonske kapi Italijanskog proizvođača za kosu Alfaparh Milano, CRISTALLI LIQUIDI.  Ovaj serum se takođe nalazi u staklenoj bočici od 30ml i možete ga pronaći u drogerijama Lilly, gde ga je Jovana pronašla, kao preporuku prodavačice koja kaže da je veoma tražen i dobar. Košta oko 680 rsd ,a na akciji na kojoj ga je kupila, koštao je 560 rsd. Postoji i veće pakovanje ovih kapi. Kristali takođe daju svilenkasti izgled, kosu čine sjajnijom i glatkom, takođe je lagan i što je najbitnije ne sadrže alkohol, što je bitno kod osoba sa oštećenom i suvom kosom, jer je dodatno ne isušuje. Jakog je mirisa, sličan nekom muškom parfemu, ali taj miris, kao i kod većine silikonskih kapi, izvetri.

                               

Nadam se da smo Vam iole pomogle našim iskustvima.
Kažite nam, jel Vi koristite silikonske kapi i koje? Kakvo Vam je iskustvo sa istim?
Do sledećeg posta, negujte svoju kosu...

P.S Izvinjavamo se što kvalitet slika i nije najsjaniji.

You Might Also Like

3 comments

Subscribe