Moje prolećne boje lakova

5/28/2012


Drage moje,
još malo i stiže nam leto, a kako nam i samo vreme nalaže, vreme je da sredimo svoje nokte i osvežimo ih nekim prolećnim bojama. Zato sam se za današnj post, odlučila da vam prikažem neke lakove čijim bojama nisam mogla da odolim i koje vrlo rado koristim.
Na slici su prikazana 5 laka, različitih marki i boja, o kojima ću govoriti. 




Don Juan
O ovom laku sam prvi put čula od moje profesorke iz srednje škole, koja je imala na noktima prelepu boju laka i nisam mogla, a da je ne upitam, koji je i gde je kupila? (beše to davno) Don Juan lakovi su domaće proizvodnje, kozmetičke kuće „Mirjana“, o kojoj sam pisala u nekom od predhodnih postova vezan za sajam. Ovi lakovi se nalaze u praktičnoj, staklenoj, lepoj bočici od 12ml sa prepoznatljivim znakom. Veoma su isplativi, jer pored boje koja je intezivna i postojana, ovi lakovi se brzo suše i uz dva tanka premaza, imaju odličnu pokrivnu moć (mogu se naneti i u jednom sloju).  Ne ljušte se, što je po meni jako bitno, niti se u flašici brzo suše i razvlače. Na noktima opstaju do 4 dana, možda može i duže, ne znam, jer ja volim da menjam na svaka tri dana. Možete ih naći u raznim bojama, od onih za french do novih modernih boja. Pored Don Juan lakova, u kolekciji za nokte ova kozmetička kuća ima i liniju „Mystic“, i „French“

Gde ih možete naći? Na tezgi na pijaci, ko prodaje hemiju i kozmetiku ili u Depou. Ja sam pronašla kod mene na Vidikovcu u jednoj parfimeriji, po ceni od 120 din. Mislim da cena ne varira, tolika je i kod ostalih.
Ako želite sebe da obraduje nekim novim lakom i osvežite svoje ruke, ovi lakovi su pravi izbor i verujte, nećete se pokajati.
Šifra ovog laka je: LK45 



Rimmel London
Poznata kozmetička kuća „Rimmel“ je izbacila novu liniju lakova za nokte u modernim bojama za ovo proleće i leto. Iz bogate palete koje su pripremili, ja sam se odlučila za mint boju. Videvši od moje drugarice, na čijim rukama odlično stoji morala sam da ga uzmem jer nekako nokti sa ovom bojom dođu do izražaja. Rimmel lakove sam koristila i ne znam još uvek kako da ih definišem. Nalaze se u staklenoj bočici od 8 ml i poseduju široku četkicu sa kojom u jednom potezu, nokatnu ploču možete već da prekrijete. Za one koji su u žurbi, ovi lakovi su dobar izbor jer se osuše za minut. Ono što im je nedostatak, bar kod ove boje, jeste, da nema dobru pokrivnu moć, mora da se u dva sloja nanese i četkica ostavlja trag. Iz iskustva sa njihovim predhodnom bojama, ovi lakovi su mi se brzo sušili u bočici, ali na noktima su opstali neka tri/četiri dana.

Gde ih možete naći? U svim bolje snabdevenim parfimerijama, drogerijama. Cena je 299din. koliko sam platila u DM-u i to sam se pomučila da nađem, jer se ova boja brzo rasproda.
Šifra ovog laka: 835 bright back at you


V.I.P Aura
Aura je kozmetička kuća domaće proizvodnje. Imaju bogatu liniju lakova, koji uvek isprate trendove, pa su tako ovog puta liniju V.I.P osvežili modernim bojama. Liniju lakova „V.I.P.“ koristim skoro godinu dana, volim njihove boje i tu bočicu koja me podseća na lakove „Chanel“. Ovaj lak se nalazi u slatkoj, maloj, praktičnoj bočici od 8ml, sa tankom četkicom koja vam omogućava da precizno nanesete. Ovog puta sam od tih lakova, izabrala plavu boju iz te bogate palete, nisam znala za koji pre da se odlučim. Nanose se u dva sloja, daju sjaj, ali ne i postojanost. Brzo se ljušte, naročito ovi koji ne poseduju sedef i to im je jedina mana, po meni.

Gde ih možete naći? U svim dobro opremljenim apotekama, parfimerijama, drogerijama, po ceni od 193 din. Ja sam uzela na Lilly-jevoj akciji i platila 170 din.
Šifra za ovaj lak: Deep blue 928



Color Riche lakovi
O Lorealovim „Color Riche“ lakovima, sam pisala u jednom od predhodnih postova. Moram priznati da me je ova marka oduševila, zbog toga što su izbacili lakove koji pored bogate palete i dobrog kvaliteta, imaju pristupačnu cenu. Ovog puta sam izabrala lak u krem boji koji sadrži sedef, koji se toliko i ne primećuje. Pored gel tehnike koju sadrže, njihovi lakovi se brzo suše, imaju sjaj i postojanost. Poseduju široku četkicu koja vam omogućava lako nanošenje, nalaze se u staklenoj, uskoj bočici od 5ml. Neki su dobro pigmentovani dok su neki ređi, i moraju se naneti u par slojeva, što se da primetiti kada ih pogledate sa jedne strane i nagnete.

Gde ih možete naći? U dobro opremljim parfimerijama koji prodaju Lorealovu kozmetiku, kao i drogerijama. Ovaj lak sam kupila u Lilly-ju po ceni od 349 din. i isplati se.
Šifra za ovaj lak: 102 macaron noisette



Flormar
O ovoj marci sam pisala takođe u jednom od predhodnih postova. Ova Turska kozmetička kuća ima dobre lakove, s obzirom na cenu po kojim ih možete kupiti. Nalaze se u staklenoj bočici od 11ml sa dugim belim čepom i četkicom tankom, lakom za precizno nanošenje. Lak koji vam prikazujem, kupljen je na Sajmu.  Lako se nanose, brzo suše i dobro su pigmentovani tako da ih možete i u jednom sloju naneti. Imaju veliku paletu boja i dobar izbor. Postojani su, izdrže četiri/pet dana.

Gde ih možete naći? U svim bolje snabdevenim parfimerijama, pijaci, T.C. Piramida po ceni od 100 din. negde su i 120.
Širfa za ovaj lak: 427


Ovo je moj izbor boja za /ss 2012/ . Da li ste vi probali neke od lakove ovih marki i kakvo je vaše iskustvo? 
Do sledećeg posta, uživajte...







You Might Also Like

3 comments

  1. Divni lakovi! Imam ovaj VIP u plavoj boji, ali tirkizni mi je najlepši. :D
    Pratim te. :D

    http://the-wandering-heart.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar izbor boja. Od navedenih imam flormar, imala DJ i potrosila :D i plavi aura al u mini pakovanju :) preporucujem flormar 424 imas na mom blogu :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala! :)Sa Flormarom sam se sada susrela na sajmu kozmetike i cenu su vise nego opravdali, odusevljena sam sa intezitetom boje i postojanoscu njihovih lakova. Videla sam, prelepa je boja, a i ti imas jako lepe nokte.

    ОдговориИзбриши

Subscribe