Koje to boje meni lepo stoje?

7/22/2012

Da li ste se nekada zapitale koje boje senki odgovaraju vašoj boji očiju ili je to oduvek bilo : ''Staviću malo zelene, hm može i ljubičasta! Uuuu i zlatna je baš dobra!'' ?

Može da se desi da se upravo ta boja koja nam 'odgovara', nama ne sviđa kako stoji.
Pokušaću da vam makar dam neke smernice o tome koja boja - kojoj boji! Previše puta rečeno, m?

 • E pa ovako, plavookim devojkama stoje skoro sve nijanse plavih boja kao i toplije nijanse ( breskva, narandža ). Pun pogodak su zlatni tonovi kao i tonovi 'rđavih' boja.  NE stavljajte boju koja je najsličnija vašoj boji očiju jer onda postajete kameleon kom se ne razlikuje oko od boje senke. Senke služe da istaknu oči a ne da ih stope s okolonim, zar ne? Boje šljive ili modro plave boje takođe mogu izgledati fenomenalno na vašoj plavoj boji očiju.


                                          

                               

                                  


 • Smeđim očima pristaju boje poput bronzanih, metalik ali i mat senki... Tamno braon senke na vašim očima su bez greške! Drage moje i zelene, plave, ljubičaste senke vama odlično pristaju... Kako bi se to na engleskom reklo bright eyeshadows. Crni eyeliner kao i crni krejon mogu odlično da istaknu vaše tamne ali čak i svetlo smeđe oči, isto tako i tamniji smokey eye.


                        

                              

                                 

 • Zelenim očima kojih ima od sveeetlo zelenih, preko žućkastih do onih veoma tamnih, pristaju verovale vi ili ne ciklama i roze boje! Naravno, tu su i zelene,  ljubičaste, pa čak i bordo! Mogu vam reći iz iskustva da ovo jeste zaista tako... Privatno nisam fan roza boje na očima ali ume lepo da izgleda... A kao 'prekršaj' u svim ovim pravilima volim da na svoje zelene oči stavim zlatnu ili bronzanu boju u umerenim količinama...

                             

                                

                               

Crni krejon stavlja se 'u' krupne oči kako bi ih uokvirio i/ili smanjio, kažu profesionalci u svom poslu ali meni se ipak ni tada ne dopada. Prosto me odbija. Dok beli ili bež krejon u sitnije oči kako bi ih 'otvorio' i uvećao, a može da pomogne i u slučajevima kada plačemo danima zbog izgubljene ljubavi ili neuspeha u školi ili poslu... Mislim, ko je lud da plače... :)


                               
                      


Kažite nam u komentarima da li vi znate za ova 'pravila' i da li ih se pridržavate? Da li eksperimentišete sa raznim bojama? Podelite sa nama vaša iskustva i pomozite da saznamo nešto novo i nešto drugačije!

You Might Also Like

4 comments

  1. Imam plave oči i definitivno mi najbolje stoji braon senka. Ne zato što ja to tako vidim već zato što tada dobijam najveći broj komplimenata na račun boje i lepote mojih očiju. A onda rastem kao kvasac. Jedino, malo slabije vidim na njih u poslednje vreme, pa sam morala da izbrišem pređašnji komentar zbog više pravopisnih i sličnih grešaka. Sad imam naočare,...mislim da je sad sve OK !!! :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониманјул 23, 2012 4:24 PM

    Mene mrzi da stavljam senku

    ОдговориИзбриши
  3. Taj beli krejon koji treba da otvori oko, da izgleda krupnije, meni umanji oči, budu nekako blede i neupadljive...ništa mi se ne svidja. Imam jako tamno braon oči, i sve mi senke lepo stoje osim plavih nijansi! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja imam krupne smedje oci, i stavljam beli krejon i lepse mi izgleda nego crni krejon, on mi nikako ne stoji :)

    ОдговориИзбриши

Subscribe