Style predlog: Najrookvice Biljana Kovačić

8/13/2012

Drage naše,
kao što ste do sada od nas već navikle i ovog puta u našoj rubrici "Style predlog", prikazujemo vam ručno izrađene radove, ovog puta radi se o narukvicama i broševima koje izrađuje Biljana Kovačić. Ovim narukvicama i broševima, izrađenim u popularnoj dekupaž tehnici, nismo mogli da odolimo, te smo rešile da vam ih prikažemo.
 Biljana je sa izradom "Najrookvice", kako ona kaže, započela sasvim slučajno, kada se pre pet godina našla na promociji starih zanata u jednom novosadskom caffe-u i tada imala prvi put priliku da se upozna sa dekupaž tehnikom, tj. salveta tehnikom. Tom prilikom napravila je par ramova i kutijica, ali se posle toga nije bavila time, sve dok jednog dana u burdi, u rubrici "Uradi sam", nije naletela na prelepe drvene narukvice, obložene novinskim papirom, i tako dobila ideju! Tada se dosetila da drvene narukvice obloži salvetom, prelakira ih dva puta radi zaštite, i prikaže prvih pet komada drugaricama koje su se potom oduševile. Jedna od njih je bila toliko oduševljena, da joj je organizovala prodaju, pozvavši njih dvadesetak koje su sve što je napravila, pokupovale i tako je sve počelo sa Biljaninim brendom "Najrookvica".


 Na početku, izbor kao i broj salveta nije bio veliki, sve dok nije otkrila prodajna mesta i sajtove koji se bave prodajom,  tako da ih danas ima na više desetine različitih. Što je salveta interesantnija to i narukvica na kraju bude interesantnija. Praveći fotografije radova, slične je zajedno fotografisala sa istim motivom, dajući im određeni naziv: flowers, nostalgic,traveling, adriatic, candy, afro... U početku, narukvice je pravila okruglog oblika, ali u poslednje vreme svoj asortiman je proširila i na kockasti oblik, koji se devojkama posebno dopao.

Kolekcija "Butterflies"
Iz kolekcije "Traveling"

Pored toga, napravila je kolekciju broševa pravljenih od beolina, takođe dekupaž tehnikom, ali zbog velike potražnje za narukvicama i zbog manjka vremena, ostali su malo zapostavljeni.



Izložbe na kojim se pojavljuje sa svojim radovima su: "Moda za poneti", njoj omiljena, "Katapult", "Sjaj" , "Mikser" i "Mali" sajam lepih stvari u Novom Sadu. Takođe "Katapult shop" u Delta City-u je jedno od prodajnih mesta kao i novootvorena radnja "LovelyDesigns" butik unikata u TC Ivanium, Balkanska 18.
 Takođe su je kontaktirale i devojke koje žive i rade u Moskvi i imaju sajt za prodaju handmade nakita iz Srbije. Ponosna je, kako kaže, što je i ona jedna od njih. Jako je raduje što nema ciljnu grupu, jer njene radove vole i nose kako srednjoškolke tako i starije gospođe.

Kolekcija "Candy"
Moje omiljene, kolekcija "Animal"
Najnovije
"Kombinacije"

I ono što vas sigurno najviše interesuje za ova remek dela jeste cena i gde ih možete naći? Cena okruglih narukvica je 600, kockastih  750 din. i ima još kombinacija koje koštaju 600,  a još njenih radova kao i za sve informacije, možete pogledati i obratiti se na njenoj FB stranici.
Verujemo da su vas ove narukvice oduševile koliko i nas, i da  će možda u buduće neka od ovih narukvica krasiti vašu ruku i dati lični pečat vašem stilu.
Ove narukvice su idealne za poklon, jer oduševljenje dama sigurno ne izostane.

Do sledećeg posta, uživajte...

You Might Also Like

6 comments

  1. kako su dobreeeeeeeeeeeeeeee! auuuuuuuuuuuuuuuu!!! one kockaste-pa hocu sve do jedne|!!!:)))
    xoxo



    http://style-squared.blogspot.ca/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Stvarno ima prelepih, i okruglih i kockastih, nama su omiljene kolekcije Animal i Candy :)

      Избриши
  2. Heh, pa i ja sam pisala o njoj i napravila intervju :)

    ОдговориИзбриши
  3. hvala puno na divnom komentaru, pratimo i mi!!!!!:********** :)
    xoxo




    http://style-squared.blogspot.ca/

    ОдговориИзбриши

Subscribe