Nega kose: Moji novi preparati za negu kose

8/06/2012

Već u naslovu možete primetiti da danas predstavljam neke nove preparate koji su se pojavili na našem tržištu od skora i jedan koji već duže vreme koristim.
Pošto predstavljam više preparata, da vas ne bih uvodom zamarala, počeću odmah sa predstavljanjem.
Pa, počnimo! :)


Placenta, balzam za kosu

O proizvodima kuće "Serical", pisala sam u postu koji je vezan za sajam. Možda su neki od vas već probali i imaju neko svoje mišljenje... Lično, ovaj balzam za kosu redovno koristim vec dve i po godine i od tada ga ne menjam. "Serical" proizvodi se proizvode u kutijama od po 1kg, ima ih 4 vrste, poseban za svaki tip kose.



Placenta je namenjena za sve tipove kose, nalazi se u zelenoj kutiji kao što već vidite na slici. Ova kutija meni traje neka dva meseca, uz nedeljno korišćenje po dva puta, koju koristi i moja mama. Ima prijatan miris, a kosa je posle nanošenja meka i glatka. Rukom sami dozirate koliko vam je potrebno da nanesete. Lično, nanosim samo na krajeve i ostavim dva, tri minuta da mi stoji  i posle isperem.


Pomaže mi da lepo raščesljam svoju zamršenu, kovrdžavu kosu i da svoju prirodno suvu kosu oporavim i vratim život krajevima.
Posle konstantnog korišćenja, moram priznati da mi je dosta pomogla da vratim zivot, tada vec mojoj beživotnoj kosi, naročito posle izvlačenja pramenova, posle čega sam mislila da mi kosa više neće imati stari sjaj i od tada se zaklela da se necu farbati do prve sede. Ipak, prirodna boja kose najbolje stoji. Sve u svemu, preporučujem vam ovaj balzam, jer imam pozitivno iskustvo sa njim, licno mi ga je prvo preporučila moja frizerka, a ja nastavila da preporučujem drugaricama i sestrama. U suštini, svako dejstvo novog proizvoda se vidi nakon tri meseca korišćenja, i zato, budite strpljive.

Gde možete naći? Placentu kupujem na pijaci, tezgi gde se prodaje hemija, po ceni od 320 din. najskuplje moze da košta 350 din. Neki frizerski saloni prodaju po ceni od 500 din. Možete takođe naći i u Depou, kod ljudi koji prodaju hemiju i mislim da je slična cena kao i na pijaci. Još uvek je nisam videla da je prodaju po nekim drogerijama.

Krauterhof šampon, za suvu i farbanu kosu

Pre nekih mesec dana, otišla sam do Lilly-ja da potražim neki šampon koji mi odgovara, jer sam do tada koristila jedan na bazi koprive zbog toga što mi je kosa opadala, ali mi se mastila. Tada sam rešila da uzmem Syoss-ov šampon bez silikona, u nameri da dubinski očistim kosu, međutim, na jednoj polici u tom trenutku zapazila sam nove šampone i pomislih da ih pogledam. Pažnju mi je privukla nemačka marka, "Krauterhof", koju većina zna kroz kreme ili masti protiv bolova.


 Pored masti, po kojima su postali poznati, od skora su počeli da proizvode i anticelulit kreme, a sada i šampone i balzame za sve tipove kose. U trenutku kada sam kupila ovaj šampon, bio je u ponudi samo jedan, i to za suvu i farbanu kosu kao i balzam za negu i sjaj.
Šamponi se nalaze u braon flaši, od 500 ml, sa nalepnicom na kojoj se jasno vidi naziv i kamilica, na čijoj je bazi ovaj šampon proizveden, u kombinaciji sa pantenolom. Ima prijatan miris, oseća se na biljke, gust je kada se sipa i morate pažljivo da dozirate jer ima široko grlo. Blag je, nije jak i lepo peni.




Do sada sam kosu prala na svaka dva dana, od sada perem na tri. Kosa mi nije više slepljena u temenu, kao što je pre bila i ako je masna, kada rukama prođem kroz kosu nekako je svilena i glatka. Ja sam neko ko veruje nemačkim proizvodima, jer mislim da ono što oni naprave, je stvarno kvalitetno i daje rezultate.

Gde možete naći? Za sada, ovaj sampon sam videla u Lilly drogerijama i Velikoj apoteci na Novom Beogradu po sličnoj ceni, od 289 din. koliko košta i balzam za kosu. U Velikoj apoteci imate veći izbor ovih šampona, mada koliko sam uspela da vidim da je i Lilly dobio još vrsta ovog šampona.

Taft, pena za volumen kose

Oni koji me poznaju, čitajuci ovo sada, pitaju se sigurno šta li će joj ovo kad već ima prirodno gustu kosu? Jeste dragi moji, ali sada bih pre rekla imala, jer je vremenom počela da opada, a i ovu penu koristim samo u posebnim prilikama. Obično je nanosim kada figarom pravim krupne lokne, pa ne želim da se spljeskaju i spadnu, već hoću da ostanu kao na početku, kada ih rastresem.


Ovu penu sam kupila još na početku godine kada je počela da se reklamira i to sasvim slučajno dok sam sa drugaricom šetala po gradu. Privukla me je cena, a i sama potreba jer mi je falio neki dobri učvršćivač za kosu. Dobro, privukla me je i reklama i prelepa kosa Heidi Klum. :)
Pena se nalazi u uskoj, zelenoj boci od 200 ml. Ima veoma dobru pumpicu, kada promućkate bočicu, pena izađe u čvrstom stanju tako da ne trebate da čekate da sama "poraste" kako bi videli količinu koliku ste istisnuli. Ima prelep miris, kosa predivno miriše nakon nanošenja i ono sto je najbitnije, ne slepljuje kosu niti je lepi.


Za sve one koji često koriste penu za volumen ili uopšte, ovo vam je moja preporuka, samo pazite da ne koristite preterano jer pena usled čestog korišćenja isušuje kosu. I posle spavanja, vaš oblik lokni će ostati, bez slepljivanja kose. Ne pruža preterani volumen kao na reklami, već zavidni, toliko da vam se lokne ne rasture i kosa ne slepi.

Gde možete naći? U dobro opremljenim prodavnicama i drogerijama. Penu sam kupila u Lilly-ju po ceni od 220 din. Mislim da na pijaci na tezgi možete naći i po nižoj ceni.

Semi di liqvidi, vodena ampula za negu i regeneraciju oštećene kose

    I za kraj, ostalo mi je da vam predstavim ampule koje sam od skoro počela da koristim, tj. do sada sam probala par puta i potrošila samo jednu. Ovu marku, Alfaparf iz Milana, sam takođe predstavila u postu koji je vezan za silikonske kapi. Prvo sam počela sa korišćenjem njihovih silikonskih kapi, koje sam pronašla u Lilly-ju, a sada sam počela da koristim i ove ampule i dobro su se pokazale. Lilly je od skora počeo da prodaje i njihove šampone i maske za kosu. Za sada sam rešila da probam ampulu,  na poslednjem rafu ostale su, tada, samo dve i pomislila sam ovo moram da probam, koliko vidim, kupuje se i sigurno su se pokazale kao dobre. I jesu. Kada sam kupila, pomislila sam da se jedna nanosi na celu kosu, medjutim ne. Ampula se nanosi na mokru kosu, ne ispira se, lično je nanosim samo na krajeve jer ako se nanese na celu kosu, kosa je ujutru nekako spljeskana, ali nije masna. Nalazi se u ampuli, gde staje 13 ml i možete je koristiti više puta. Koristi se pre feniranja ili pre bilo kakvog izlaganja toploti. Malo stavim na dlan, i gužvanjem nanesem na krajeve. Jedino na šta imam zamerku, jeste miris njihovih proizvoda, koji je nalik muškom parfemu. Kosa posle ovih ampula, dobija neki sjaj i moje lokne su nekako formirane, dlaka je glatka.

Moja topla preporuka za korišćenje u ovim letnjim danima, naročito ako kosu  izlažete presi ili figaru, ali jos više ako želite da je pustite i prirodno je osušite, jer kosi daje zdrav izgled i sjaj.

Gde možete naći? U Lilly drogerijama po ceni od 113 din. ili dobro opremljenim parfimerijama gde košta otprilike 120 din.

Nadam se da vas nisam mnogo zamorila dužinom posta, obzirom da sam predstavila više preparata i o svakom dala par informacija...
A do sledećeg posta, uživajte, pažljivo se sunčajte, ne izlažite se preterano suncu, pijte što više tečnosti... (zvučim kao Nada Macura, šalim se :) )

You Might Also Like

7 comments

  1. Poznata mi je ova marka šampona, zapravo, čini mi se da moja baka ima jednu njihovu kremu i hvali je najstrašnije :D
    Taft penu sam i ja koristila i bila zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
  2. Da li je dobar za plavu kosu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako pitate u vezi sampona, da. Preporucujem, jer je sampon namenjen za farbanu kosu, a pritom sadrzi kamilicu koja svetloj kosi daje mekocu i sjaj.

      Избриши
  3. Анониманјун 20, 2013 5:50 PM

    Saveti su vam zaista veoma interesantni i korisni.Rado citam sve preporuke za negu suve i ostecene kose i sigurno cu probati i gore opisani Krauterhof sampon i balzam .Hvala! Super ste!!!

    ОдговориИзбриши
  4. NAJBOLJE JE UNIQ ONE!! Verujte mi, stavila sam dva puta, ne prepoznajete kosu! Kupite kod cvrleta , 1590 din je, ali pravi cudo od kose. PREPORUCUJEM! I da koristiim i ja tu placentu. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Više od 10 godina koristim gore pomenutu placentu na isti način (ne kao pakovanje, samo krajeve tretiram), izuzetan proizvod. Hvala na preporuci za šampon, obavezno kupujem...

    ОдговориИзбриши

Subscribe